off500crni

OFF Pro je industry program Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo (prijšnji naziv OFF Mini market). Ovaj program se bazira na razvoj filmskog i serijskog sadržaja, ko-produkcije i pronalazak i edukaciju mladih talenata u svim branšama industrije.
OFF Pro Industry Days se održava u sklopu svakog izdanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo i sastavljen je od nekoliko pod-programa - OFF Talents radionica, OFF Master Mind i OFF Co-Pro Market koji je osnova ovog programa. OFF Co-Pro je koprdukcijski razvojni market Festivala koji svake godine predstavlja 10 projekata u raznim fazama produkcije, posebno one u razvoju, a ko-producira 3 najbolja projekta, sredstvima partnera projekta. U prethodnim godinama budžet marketa za kratki film je rastao od 2.000 EUR do 6.000 EUR, a od 2024.godine budžet ovog marketa će za tri najbolja projekta biti blizu 10.000 EUR. OFF Co-pro je najveći market za razvoj kratkog filma u regiji.
OFF Pro Industry Days predstavlja jedinstveni programski hub za mlade autore iz čitave Evrope te mogućnost da predstave svoje projekte steknu nova znanja, poznanstva, te se upoznaju i rade sa nekim od vrhunskih filmskih profesionalaca iz cijelog svijeta.
OFF Pro za cilj ima da osnaži nove filmske autore, sa njihovim debitantskim ili novim projektima, dajući im šansu da kroz industry programe Festivala ostvare niz benefita.
Direktor Industry programa Festivala je istaknuti bh.reditelj Ado Hasanović.

Kontakt: industry@omladinski.ba