meetingpoint2

Kino Meeting Point je kultno arthouse kino čiji repertoar u najvećoj mjeri počiva na evropskom i nezavisnom filmu, a poseban naglasak se stavlja na promociju regionalnih filmskih autora i specijalne projekcije uspješnih regionalnih filmova i Q&A sesije.

Kino Meeting Point je tehnička baza Sarajevo Film Festivala i dugogodišnji dom filmskim festivalima, filmskim događajima i filmskim obrazovnim programima, ali i različitim događajima i festivalima drugih kreativnih industrija koji nisu vezani isključivo za film, kao što su predavanja iz arhitekture, izložbe fotografija, konferencije, itd.

Kino Meeting Point je otvoreno 1996. godine i ima jednu kino salu sa 190 sjedišta. Kino je tehnički opremljeno za prikazivanje svih vrsta filmskih formata od 16mm do digitalnog formata. Svi filmovi se prikazuju s titlovima na bosanskom i engleskom jeziku.

U okviru kina nalazi se kafić Meeting Point, popularno okupljalište zaljubljenika u film, kulturu, umjetnost i kreativnost, kao i mjesto održavanja različitih kulturnih i društvenih događaja.