Kino Meeting Point

meetingpoint2

Kino Meeting Point je kultno arthouse kino čiji repertoar u najvećoj mjeri počiva na evropskom i nezavisnom filmu, a poseban naglasak se stavlja na promociju regionalnih filmskih autora i specijalne projekcije uspješnih regionalnih filmova i Q&A sesije.

Multiplex Cinema City

cinemacity

Multiplex Cinema City je prvo sarajevsko multiplex kino koje je počelo s radom 2009. godine. Multiplex Cinema City nudi svakodnevno brojne projekcije filmova, od najvećih svjetskih hitova do nezavisnih filmova, a vikendom matineje s filmovima za djecu i cijelu porodicu.

Kino Novi Grad

kinonovigrad

Kino Novi Grad je smješteno u zgradi Općine Novi Grad. U kinu se najčešće prikazuju najveći svjetski hitovi i filmovi za djecu i porodicu. Filmovi se prikazuju četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom.

Cineplexx Sarajevo

Cineplexx - Logo


Cineplexx Sarajevo je multipleks kino sa osam kino dvorana, opremljeno najsavremenijom tehnologijom. Dolby Atmos sistem zvuka i RealD Ultimate Screen stvaraju realniji doživljaj filma i pružaju multidimenzionalno iskustvo zvuka.

CineStar Sarajevo

cinestar logo

CineStar kino u Sarajevu broji deset kino dvorana sa najsavremenijim kino-formatima: 4DX, RealD, 3D digitalna tehnologija, eXtreme dvorane i 3D zvuk. Dvorane su opremljene sa wall-to- wall i floor-to-ceiling filmskim platnima, vrhunskim zvučnim sistemima Dolby Digital 5.1 i Dolby 7.1. Surround EX.